Beschrijving
Ossenhaas Zuid-Amerikaans 4/5
De haas van Zuid-Amerikaanse runderen is de top van de top op het gebied van mals vlees. De haas is mager en botermals. Dit komt doordat de runderen op de uitgestrekte pampa’s van Brazilië hun eigen kostje bij elkaar grazen.
De 4/5 staat voor de gewichtsklasse, deze gaat van 2/3 lbs tot 5+ lbs. De 4/5 lbs variant wordt door de betere horeca gebruikt om mooie tournedos van te snijden. Bij lichtere varianten is het vlees vaak slapper en bij de 5+ haas wordt de haasbiefstuk vaak te plat. Deze haas is met het zilvervlies. Dit vlies dient u (met een scherp mes) te verwijderen alvorens u met de bereiding van dit mooie stuk vlees begint.
De ossenhaas is de zachtste spier van het rund. Hij wordt in de horeca vaak gebruikt om tournedos of haasbiefstuk van te snijden. De smaak is goed en hij is botermals.
Wij selecteren de ossenhaas op de structuur en marmering, zodat je altijd een sappige, stevige tournedos hebt die rechtop in de pan blijft staan.
Herkomst | Brazilië |
Opslagconditie | Vers max. 7°C |
Ingrediënten | Rundvlees |