Beschrijving
Spareribs Breed
In Nederland noemen we ze breede spareribs, de rest van de wereld noemt ze Loinribs wide cut. De sparerib zit onder de loin (filet). Deze zijn 11-15 cm breed, mooi recht afgezaagd. Je kunt hier zelf jouw creativiteit in kwijt. Marineren, koken en braden. Hoe heb je hem het liefst? Dat het vlees van het botje valt, of dat er nog wat te kluiven valt. Met dit product kan je het helemaal zelf bepalen. 1 streng weegt ca. 600 gram.
Er zijn over het algemeen 4 soorten spareribs:
-De dunne loinrib (dit noemen we in Nederland de sparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet. Deze is over het algemeen 6-9 cm breed.
-De breede loinrib (dit noemen we in Nederland de breede sparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet, maar dan iets breeder afgezaagd. Deze is over het algemeen 11-15 cm breed.
-De babyback rib (dit noemen we in Nederland de dikke sparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de varkensfilet, alleen zit hier nog wat vlees op, de ketting van de varkensfilet. Over het algemeen is dit ook een iets vettere sparerib. Hij is ca. 10cm breed.
-De sparerib / bellyribs (dit noemen we in Nederland de buiksparerib). Dit is de sparerib van de ribben onder de buik. Er zit wat meer vlees op, het kan iets knars bevatten en is een stuk breeder, ca. 20cm.
Herkomst | Nederland / Duitsland |
Opslagconditie | Bevroren max. -18°C |
Ingrediënten | Varkensvlees |