Beschrijving
Runder achtermuis
De achtermuis is een lange ronde spier uit de bil. Hij heeft de ideale vorm voor rosbief of carpaccio. Het vlees is fijn dooraderd met vet. Hoewel vrij stug toch prima te gebruiken als budget carpaccio of rosbief.
Werkwijze rosbief:
Grill de rosbief ca. 30 minuten per kg op 180 graden
Werkwijze carpaccio:
Vers: Snij de achtermuis met een vlijmscherp koksmes in zo dun mogelijke plakken.
Diepvries (Snijmachine): Rol de achtermuis strak in met keukenfolie. Vries het vlees in (door en door -18° C). Laat het vlees 1 dag achterin de koelkast liggen, het vlees tempereerd nu terug tot ca. -3°C. Verwijder het folie en snij de carpaccio in dunne plakken.
De hele achtermuis weegt ca. 2,5 kg. Wij kunnen hem eventueel halveren voor je.
Herkomst | Nederland |
Opslagconditie | Vers max. 7°C |
Ingrediënten | Rundvlees |